terug naar (Web) Applications

Elke reiziger moet altijd beschikken over actuele reisinformatie.

Afbeelding voor Elke reiziger moet altijd beschikken over actuele reisinformatie.
avatar van Colin
Projectmanager
Colin
Projectmanager
avatar van Colin
Colin
Diensten
managed serverhosting, consultancy

In het samenwerkingsverband van decentrale ov-autoriteiten (DOVA) werken decentrale OV-autoriteiten samen aan verbeteringen in het openbaar vervoer. Een van de belangrijke thema’s hierin is het bieden van actuele reisinformatie. Zowel thuis als onderwweg. DOVA werkt aan het doorvoeren van verbeteringen op integraal niveau, en betrekt daarbij vervoerders, ov-autoriteiten en DRIS-leveranciers.

Om meerdere DRIS-leveranciers (Dynamisch Reizigers Informatie Systeem) toe te kunnen laten beschikt DOVA over een centraal systeem waar alle actuele reisinformatie samenkomt. Displays langs de weg en op het parron tonen deze informatie aan de reizigers.

Voor het beschikbaar houden van dit systeem is gekozen voor managed hosting in een multidatacenter opstelling met meerdere uplinkproviders. Hierdoor is er geen afhankelijkheid van één locatie of één netwerkleverancier. De gehele setup is schaalbaar dankzij het gebruik van microservices, message queuing en loadbalancing. Software engineers van Strukton en DRIS leveranciers staan direct in contact met Site Reliability Engineers van Rootnet om zo snel en efficient mogelijk te schakelen.

Elke reiziger moet beschikken over actuele reisinformatie

Meer weten over deze casus?

avatar van Colin
Colin
Naar contactpagina