ISO 27001/9001_ & NEN 7510_

ISO 27001 Certificaat Managed Hosting DNV

ISO is de Internationale Organisatie voor Standaardisering. Deze instantie houdt zich bezig met het creëren en updaten van universeel geaccepteerde standaarden in o.a. informatiebeveiliging (ISO 27001) en kwaliteit management (ISO 9001). Voor bedrijven in de digitale sector wordt het steeds belangrijker om te voldoen aan strengere security regels en privacy standaarden. Dit geldt ook voor onderliggende leveranciers. Daarom lopen wij graag vooruit op deze ontwikkelingen zodat onze klanten er van verzekerd zijn dat het goed zit!

ISO 2700:2013 Informatieveiligheid

Organisaties die gegevens verwerken willen zekerheid dat hun (sub)verwerkers de juiste maatregelen hebben getroffen rondom informatiebeveiliging. Ons platform helpt digital agencies met een helder dashboard waarin rechten en toegang op rolbasis zijn te beheren. Maar dat is natuurlijk niet alles.

Onze managed hosting dienst komt standaard met een uitbreid securityprogramma. Alle servers worden dagelijks voorzien van patches en updates. Firewallregels worden realtime bijgewerkt voor toegang of juist uitsluiting. En we kunnen je direct informeren wanneer websitebestanden worden geïnjecteerd met malware.

En al jullie data? Daarvan maken we dagelijks backups naar een fysiek ander datacentrum. Hierdoor weet je zeker dat je een website kunt herstellen na een fout of incident.

Natuurlijk zijn dit niet al onze maatregelen. Wil je weten waar een ISO 27001 certificering nog meer uit kan bestaan? Bekijk dan de vlog met Colin en Wouter.

ISO 9001:2015 Kwaliteit management

Wanneer je een fout maakt wil je daarvan kunnen leren. ISO 9001 is een standaard die dit principe over ieder proces binnen een bedrijf uitsmeert en zorgt dat een bedrijf zicht heeft op alle processen, meetbaar de kwaliteit controleert en een systeem in plaatst heeft om incidenten te archiveren en een verbeter traject te starten. Ook kijk je voor deze standaard kritisch naar de afhankelijkheden van ieder proces en eventuele fall-backs zodat je de continuïteit en kwaliteit van je dienstverlenging kan blijven garanderen.

Het hanteren van deze standaard zorgt er voor dat de kwaliteit van de dienstverlening zichtbaar is voor een bedrijf en ieder kritisch proces van begin tot eind gedocumenteerd is. Wanneer er vervolgens binnen een proces afwijkingen plaatst vinden valt dit direct op in de metrics en kan een bedrijf tijdig en adeqaat handelen op de situatie.

In de praktijk betekent dit dat wij processen in plaatst en getest hebben om een situatie als stroom uitval in een datacentrum op te kunnen vangen zonder dat de dienstverlening wordt verstuurd.

NEN 7510 Informatiebeveiliging Zorg

ISO en IEC zijn international geaccepteerde standaarden. NEN standaarden zijn nationale standaarden die specifiek voor Nederland gelden. In het geval van NEN 7510 gaat dit specifiek over informatiebeveiliging voor Nederlandse zorg- en overheidinstanties.

In de zorg spreek je bijna standaard van privacy gevoelige en vaak kritieke persoonsgegevens. Het verwerken van deze persoongegevens voor zorg- of overheidsinstanties verreist de NEN 7510 certificering om de informatieveiligheid te waarborgen.

EU privacywetgeving (GDPR/AVG)

Je data wordt op Nederlandse bodem verwerkt, namelijk in het datacentrum BIT-2 in Ede. Ook daar hoef je je geen zorgen te maken over veiligheid — BIT heeft namelijk óók de benodigde certificeringen in huis. Dat geldt ook voor onze tweede locatie in Amsterdam, euNetworks.

ISO 27001/9001 en NEN 7510 gecertificeerde hosting

Wat wil je nog meer?

avatar van Danny
Danny staat klaar om je te helpen
Naar contactpagina