Managed Hosting

Websites en applicaties worden met zorg gebouwd. Wij zorgen dat ze ook met passende zorg gehost worden. Met managed hosting bieden we jullie het ideale platform; retesnel, stabiel en veilig. Op onze werkvloer vind je vakidioten, voor wie techniek en service vanzelfsprekend is. “Managed hosting done right” noemen wij dat.

Wat is managed hosting?
De invulling van de term managed hosting loopt nogal uiteen. In de basis is het altijd hetzelfde, de verschillen maken het interessant. Wat het beste aansluit is afhankelijk van de behoeftes die er zijn. Wat hebben jullie nodig voor het hosten van jullie website(s) of applicaties?

De basics
Managed hosting is in de kern zorgdragen voor een veilige server waarop je websites en/of applicaties host. Dagelijks komen er nieuwe updates en security patches uit; versies moeten worden gevolgd en uitgerold. Voor veel organisaties is het niet rendabel om deze werkzaamheden in house in te richten. Met managed hosting schakel je expertise in en besteed je werkzaamheden uit. Het bespaart tijd en vergroot de mogelijkheden en veiligheid en dat maakt het zo aantrekkelijk.

Het verzorgen van backups is ook gemeengoed bij managed hosting. De mate waarin je kunt herstellen met een backup verschilt. Sommige providers kunnen dat alleen op serverniveau, alle data gaat dan terug in de tijd. Dus bijvoorbeeld ook een administratie. Andere doen dit fijnmaziger, bijvoorbeeld op database- of tabelniveau, waardoor slechts een fractie van de data terug in de tijd gaat bij een restore.

Tot slot houdt iedere managed hosting provider zich bezig met monitoring. De verschillen tussen de providers worden hier al goed zichtbaar, bijvoorbeeld in de hoeveelheid meetpunten die gebruikt worden en de reactietijd. Zo kun je alleen monitoren of de server “in leven is”. Dat zegt echter niet voldoende over de staat waarin deze verkeert. Meetpunten over de CPU-belasting, de belasting op de PHP-FPM pool of de staat van databases vertellen of een website of applicatie daadwerkelijk goed kan functioneren. De reactietijd op meldingen, om eventuele afwijkingen te onderzoeken, lopen sterk uiteen: van 15 minuten tot uren. Binnen of buiten kantooruren. En welk “level” SLA je hebt.

Bij Rootnet kiezen we bewust voor maar één SLA-niveau en een reactietijd van 15 minuten, zowel binnen als buiten- kantooruren.

Applicatiespecifiek
Waar de basis bij de verschillende providers overeenkomsten heeft, is er daarna heel veel ruimte om verschil te maken. Zo is het belangrijk of de managed hosting brede ondersteuning biedt of ingericht is op specifiek één applicatie.

De kracht van bijvoorbeeld enkel managed WordPress hosting of alleen managed Magento hosting, is dat het dashboard en de service tot in detail hierop gericht is. Dat past perfect als dat alleen is wat je nodig hebt. Nadelen komen naar voren als de situatie net afwijkt van de kaders waarop deze diensten zijn ingericht. Wellicht is er voor een applicatie Gitlab nodig of voor de webshop Akeneo. Je moet hier dan elders een oplossing voor zoeken.

Rootnet heeft the best of both worlds. Voor ieder project kies je een hostingconfiguratie waarin de optimale requirements voor het gebruikte CMS of framework zijn verwerkt. Voor WordPress hosting gebruik je bijvoorbeeld andere caching dan bij Magento2 hosting. Extra applicaties zijn geen probleem. Je selecteert de bijbehorende hostingconfiguratie of wij schrijven er specifiek een voor jullie applicatie.

Servicelevel
De grootste differentiatie is de verwachte service en ondersteuning op applicatieniveau. Soms lastig te definiëren, het is een wat grijs gebied. Maar het kan een belangrijke afweging voor jullie businesscase zijn. Denk aan een WooCommerce webshop die telkens na een mailing offline gaat door overbelasting; ligt dat aan de serverkant of aan de webshop? Of een website die bijzondere persoonsgegevens verwerkt; ligt de beveiliging dan aan de serverkant of aan de website die deze gegevens opslaat?

Bij Rootnet zien wij dit als een joint effort. Het is namelijk niet zo zwart-wit. Misschien zorgen utm-parameters in je mailing voor een mismatch met de caching regels van de serverconfiguratie. Of misschien kan de serverconfiguratie specifieke calls afvangen als extra securitylaag voor je bijzondere persoonsgegevens.Ons team heeft veel ervaring met dergelijke situaties en helpen je graag. That’s managed hosting done right!

Op zoek naar professionele managed hosting

Neem contact op met Marlou

avatar van Marlou
Marlou staat klaar om je te helpen
Naar contactpagina

"*" geeft vereiste velden aan