terug naar (Web) Applications

Developers zijn overal in je bedrijfsprocessen

Sansa Illustratie
avatar van Danny
Marketing / Sales Coördinator
Danny
Marketing / Sales Coördinator
avatar van Danny
Danny
Sansa automatiseert bedrijfsprocessen
Developers zijn overal in je bedrijfsprocessen

Elk bedrijf moet het weten. Je werkprocessen in een Excel bijhouden dat kan echt niet meer. Automation is een vereiste voor efficiënt werken en daarom is het werk van developers overal te vinden. Zo ook de applicaties van Sansa voor voorraadbeheer, taakbeheer, projectbeheer, urenverantwoording, personeelsplanning en alle andere processen om een bedrijf draaiend te houden.

Bedrijven willen efficiënter werken

Frans, de eigenaar van Sansa, merkt dat door hun applicaties hun klanten een stap verder komen. “Onze applicaties zijn heel lean en zeer geschikt voor het MKB, samen met uitgebreid advies en onze flexibiliteit in maatwerk komen we altijd tot mooie oplossingen.” Deze +- 100 actieve applicaties met +-2000 actieve gebruikers worden allemaal gehost bij Rootnet. Tijd voor tijdperk Sansa.

Maar wat is nu die perfecte oplossing?

70% standaard en 30% maatwerk is het antwoord van Frans. De software moet zo goed mogelijk aansluiten op de problemen van de klant. “Sansa is voor bedrijven die geen maatwerk willen vanwege de problemen die erbij komen kijken. Door de verhouding 70% standaard en 30% maatwerk is de code toegankelijk geschreven zodat klanten betaalbaar, schaalbare en goed te onderhouden applicaties krijgen”. Sansa is geen enorme organisatie en dat wilt Frans ook zo houden. De contactpersoon is ook de developer. “Hierdoor kunnen ze ook echt over de inhoud praten. Dan houden de programmeurs ook het klantencontact en weten ze ook voor wie ze het doen. Het is leuk om te horen wat je klant met de applicatie doet, hoe blij ze ermee zijn en wat voor een impact het heeft”. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat de klanten van Sansa niets anders gewend zijn dan snelle applicaties. Mensen werken er namelijk dagelijks mee. Ondanks dat er op de server veel applicaties tegelijkertijd draaien zijn de laadtijden razendsnel.

“Doordat Rootnet ISO certificering heeft, kan Sansa hierop doorbouwen en voldoen aan gewenste veiligheids eisen”

Frans Cooijmans 

Managed is echt managed

Voor Frans was het belangrijk dat hij de hosting kon uitbesteden aan een partij die managed hosting voor 100% levert. “Rootnet heeft ons geholpen met de juiste serverconfiguratie zodat wij 100 applicaties met 1 codebase centraal kunnen patchen. De security, backups, hun goede supportwindow en snelheid van de server maken het verschil. Rootnet hun servers zijn echt snel! Dat verschil merken we echt”. Sansa heeft database intensieve applicaties met aanzienlijk grote queries. “Het is fijn voor Sansa om met Rootnet te kunnen schakelen. Korte lijnen en goed advies. Daar blinkt Rootnet in uit”

Developers moeten zich kunnen richten op software ontwikkeling. Hosting is een andere tak van sport waar software developers niet over na willen denken. Frans wilt zich graag op de software kunnen richten. ”Als je daarnaast ook op de monitoring moet letten is dat niet goed voor je stressniveau. Nu is het zo dat als de disk volloopt Rootnet dat allang heeft gezien en er actie is ondernomen. Updates deed ik eerst ook zelf en dat moet je s’avonds plannen. Nu gaat dat automatisch. Ik ben er erg blij mee dat ik hier niet meer over na hoef te denken”. 

Wil jij jou hosting ook uitbesteden aan een security minded managed hosting partij?

Experts in

Managed hosting voor bedrijfskritische applicaties

avatar van Danny
Danny
Naar contactpagina