terug naar (Web) Applications

Rijles met PlanGo Rijschoolsoftware: “Je bent er bijna!”

Afbeelding voor Rijles met PlanGo Rijschoolsoftware: “Je bent er bijna!”
avatar van Robert
projectmanager
Robert
projectmanager
avatar van Robert
Robert
28 december 2021 leestijd 4 minuten

Vroeger, toen bomen nog niet zo kostbaar waren, gebruikte je een afsprakenkaart voor je rijles. De meeste rijscholen doen dit tegenwoordig digitaal: door afspraken inplannen, theorie aanbieden en het betalen van rekeningen in een applicatie af te handelen. PlanGo ontwikkelde rijschoolsoftware waar inmiddels al meer dan 2.500 instructeurs gebruik van maken. De software is als webapplicatie en op mobiele devices te gebruiken. Zo wordt het voor zowel de rijschool als de leerling makkelijker om goed gas te geven.

Tom Tijssen is mede-eigenaar van PlanGo, dat al sinds de oprichting in nauw contact staat met rijscholen. “We zijn direct begonnen met het samenstellen van een testpanel van rijschoolhouders, zodat we weten wat hun behoeften zijn. We hebben dan ook een hele goede band met de markt.” Dankzij dat panel richt PlanGo haar ontwikkelkracht op wat écht nodig is. “Je kunt een team van developers ergens op loslaten en alles wat je bedenkt, gelijk laten bouwen. Maar in plaats daarvan hebben wij features opgeleverd die echt iets toevoegen. Het resultaat is een applicatie die superclean is.” Deze vorm van ontwikkelen heeft geleid tot een centraal platform waar je alles kunt vinden wat belangrijk is voor rijschoolhouder, instructeur en leerling.

In de bus of tijdens een tussenuur: rijles

Eén van de belangrijkste resultaten die de applicatie heeft weten te bereiken, is dat leerlingen makkelijk en snel kennis op kunnen doen. “De hoofdstukken van onze theorielessen duren 5 tot 10 minuten per stuk. Dat betekent dat leerlingen in een tussenuur of in de bus theorie kunnen leren. Ze hebben niet altijd een boek bij zich, maar die telefoon zeker wel.” Tom geeft aan leerlingen door deze manier van leren duidelijk meer betrokken zijn bij hun rijles. “De app herinnert je er ook aan dat je theorie kunt leren. Het werkt een beetje zoals Duolingo. De app geeft aan: zet door, je bent er bijna!” En doordat rijscholen ook inzicht hebben in de resultaten van de theorie-oefeningen weten de instructeurs nog beter waar ze in de lessen meer aandacht aan kunnen besteden.

Klein team, grote impact

Voor de doorontwikkeling van de applicatie is de samenwerking met rijschoolhouders belangrijk. “De instructeur weet het beste hoe je een rijles geeft. Wij willen zorgen dat ze zich niet te veel met randzaken bezig hoeven te houden.” Tom is dan ook blij dat ze in staat zijn snel te schakelen met klanten. “Ondanks dat we met een kleine groep zijn, hebben we veel persoonlijk contact met rijscholen en kunnen we vragen snel beantwoorden.”

Het is voor PlanGo ook fijn dat Rootnet op dezelfde manier werkt: “Afspraken maken is makkelijk en bij problemen volgt Rootnet altijd netjes op.” Die samenwerking moet er de komende jaren voor zorgen dat het rijbewijs behalen voor de leerling én instructeur nog soepeler gaat.

Plango is lekker op weg

Ook slagen met jouw applicatie?

avatar van Robert
Robert
Naar contactpagina