terug naar (Web) Applications

Alles voor de festivalflow

Afbeelding voor Alles voor de festivalflow
avatar van Robert
projectmanager
Robert
projectmanager
avatar van Robert
Robert
Diensten
managed hosting

Lang voordat de festivals los gaan in de zomermaanden, zijn organisatoren bezig met het regelen van alles wat daar bij komt kijken. Bezoekers zien alleen het optreden en genieten van een koud biertje, voor de organisatie erachter is het een gigantische logistieke uitdaging. Daar heeft Festicode wat op bedacht. Alle planning, voorraadbeheer en accreditatie verenigd op één platform: dat scheelt een slok op een borrel.

Om een festival vlekkeloos te laten verlopen, heb je grip nodig op een grote verzameling processen. Er moeten heftrucks aanwezig zijn om het terrein op te bouwen, medewerkers krijgen allemaal een portofoon en artiesten willen terechtkunnen op fijne hotelkamers. Om de organisatie zo veel mogelijk van deze zorgen uit handen te nemen, bedacht Festicode een applicatie waar dit allemaal een plek heeft: overzichtelijk en praktisch.

Plannen op de automatische piloot

Tom Lammerts is eigenaar van Festicode en kwam op het idee toen hij zelf bezig was met het inplannen van personeel voor een festival. “De planning, accreditatie en het voorraadbeheer van een festival zijn complex door de grote aantallen, verschillende locaties en diensten. Het is een helse klus om dit met handwerk op te lossen.” Daarom kwam hij met het idee van een ‘autoplanner’, die naadloos aansluit op de manier van werken op een festival. “Het is ontzettend leuk om per festivalorganisatie uit te pluizen hoe ze precies werken, zodat we daar passende oplossing voor kunnen schrijven.” Uiteindelijk merkt de festivalbezoeker het als alles goed geregeld is. “ Het resultaat is dan bijvoorbeeld dat je als bezoeker tot aan sluitingstijd overal op het festival alle drankjes op de menukaart kunt bestellen.”

Performance voor performers

Festicode wil zeker weten dat de performance van de applicatie goed is. De samenwerking met Rootnet heeft hen dan ook geholpen om altijd live te zijn en snel oplossingen voor elkaar te krijgen. “De implementatie bij onze klanten vraagt om veel schakelen en testen. We willen snel resultaat opleveren en het is fijn dat we ook bij Rootnet meteen geholpen worden als we iets nodig hebben”, zegt Tom. Om de toegevoegde waarde van Festicode te laten zien aan nieuwe klanten, gebruikt Tom het liefst een demo-omgeving. “Binnen 8 minuten hebben we nu een nieuwe klant geïmplementeerd. Dat betekent dat we demo’s kunnen geven in passende kleuren en logo’s, dat ziet er toch beter uit dan een grijze achtergrond.”

Toekomstmuziek

Tom heeft grootste plannen met Festicode: “De festivalbranche heeft een applicatie nodig waar ze gewoon lekker in kunnen werken, dus we willen onze oplossing bij veel festivalorganisaties toepassen.” Het gaat er bij Festicode vooral om dat het voor organisaties prettiger en makkelijker werken wordt. Ze hebben zelf veel ervaring in de festivalbranche, waardoor ze makkelijk met festivalorganisaties kunnen bespreken wat ze nodig hebben. “De oplossing moet uiteindelijk naadloos aansluiten, zodat klanten zonder uitleg met Festicode aan de slag kunnen.” 

Managed applicatie hosting

Kunnen wij helpen met jouw applicatie?

avatar van Robert
Robert
Naar contactpagina