terug naar (Web) Applications

Chemie tussen software en mensen

Afbeelding voor Chemie tussen software en mensen
avatar van Colin
projectmanager
Colin
projectmanager
avatar van Colin
Colin
28 maart 2022 leestijd 4 minuten

Veilig en gezond werken, daarna heelhuids naar huis. Dat klinkt logisch, maar als je met chemicaliën werkt moet je wel weten wat de risico’s zijn. Daarom ontwikkelde Chemrade een applicatie om gebruik van chemische stoffen binnen bedrijven in kaart te brengen en medewerkers te informeren over de gezondheidsrisico’s door blootstelling. Mede dankzij de hosting van Rootnet is het bedrijf klaar voor een flinke groeispurt.

Daan Huizer is CEO en product owner bij Chemrade Software BV. Hun oplossing bespaart Health & Safety managers van chemiebedrijven veel tijd zegt hij: “Met name bij het in kaart brengen van de gevaren van stoffen en de gezondheidsrisico’s bij werkzaamheden voor medewerkers besparen we managers veel tijd. In de chemiesector wordt veel met gevaarlijke stoffen gewerkt. In onze applicatie staan alle relevante eigenschappen van de stoffen waarmee het bedrijf werkt, waar wij vervolgens aan de hand van vastgestelde veilige waarden en risicobeoordelingen of metingen inzichtelijk maken wat de mogelijke gezondheidsrisico’s zijn als je er mee werkt.” Hierbij kunnen klanten gebruik maken van een full managed database van Chemrade met enkele duizenden stoffen waarvoor alle relevante eigenschappen en veilige waarden worden bijgehouden om altijd actuele informatie te hebben. 

Compliance goed geregeld!

De Chemrade applicatie speelt een belangrijke rol in het veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen en dat betekent dat klanten te maken hebben met wet- en regelgeving op dit gebied. De applicatie is een handvat om de compliance goed in orde te hebben en te voldoen aan de Arbowet. “Gelukkig hebben we dankzij Rootnet solide hosting, want je kunt het natuurlijk niet gebruiken dat de applicatie plat ligt.’’ Chemrade Software BV geeft aan dat er geen risico’s genomen mogen worden als het gaat om de gezondheid van medewerkers. Daarom moet de informatie altijd beschikbaar zijn. En wil je als bedrijf weten hoe je er qua veiligheidsrisico’s voor staat.

Medewerkers moeten altijd bij de applicatie kunnen: “Want er staan werkplekinstructiekaarten in, die medewerkers gebruiken wanneer ze met chemicaliën werken.” De komende jaren hoopt Daan hier met Chemrade in door te ontwikkelen. “We staan al dichtbij de medewerker, doordat ze via de app inzicht hebben in de risico’s. In de toekomst willen we deze informatievoorziening verder automatiseren en ze ook real-time feedback en waarschuwingen kunnen geven.”

Lastige vragen verdienen een goed antwoord

De groeiende klantenkring van Chemrade bestaat in toenemende mate uit multinationals. Daan geeft aan dat deze bedrijven IT-security erg belangrijk vinden: “We zijn bezig met onze eigen ISO-certificering. Als hostingpartij heeft Rootnet deze horde al genomen, en denkt met ons mee.” 

We groeien wereldwijd en hebben er het vertrouwen in dat Rootnet als partner daarin meegroeit

De groei die Chemrade doormaakt, gaat de komende jaren naar verwachting gepaard met een uitbreiding van de functionaliteiten en data-intensiever werken. Daan is ervan overtuigd dat dit in samenwerking met Rootnet gaat lukken: “Lastige vragen hebben we na goed overleg zo beantwoord. Onze relatie is echt fijn. Het gaat een stap verder dan ‘de boel draaiende houden’. We groeien wereldwijd en hebben er het vertrouwen in dat Rootnet als partner daarin meegroeit.” 

vraag het colin

Ook bedrijfsprocessen onderbrengen in de cloud?

avatar van Colin
Colin
Naar contactpagina