terug naar Digital Agencies

Duizenden wandelaars op bezoek? Geen probleem.

Afbeelding voor Duizenden wandelaars op bezoek? Geen probleem.
avatar van Marlou
Projectmanager
Marlou
Projectmanager
avatar van Marlou
Marlou
Diensten
Managed hosting

Tijdens de Vierdaagsefeesten van Nijmegen staan jaarlijks op veertig verschillende podia meer dan 1000 artiesten. Verspreid over 7 dagen komen hier zo’n anderhalf miljoen mensen op af. Om te weten waar je moet zijn om van je lievelingsmuziek te genieten, staat het volledige programma op de website. Het is een flinke klus om dat goed in te richten en de oude website kon dat niet goed faciliteren. Daarom nam het Craft CMS bureau Brik de website van de Vierdaagsefeesten onder handen. Een uitdagend project, dat alleen kon slagen met een helder plan en de juiste knowhow over webhosting.

Tijdens de feestweek komen dagelijks honderdduizenden bezoekers naar de stad. Die willen allemaal weten wat waar te doen is. Combineer dat met de bergen informatie op de site en je beseft: die website moet heel wat kunnen. De plug-in die ze gebruikten om het programma mee te vullen, werkte niet goed. Daarom besloot Stichting Vierdaagsefeesten het anders aan te pakken en met Brik op zoek te gaan naar een oplossing.

Waar is dat feestje?

John Ripmeester, mede-eigenaar en projectleider bij Brik zag dat de uitdaging zich perfect leende voor het gebruik van contentmanagementsysteem Craft: “De uitgebreide programmering betekent een grote bak informatie op de website. Daarnaast is er een piek qua bezoekers wanneer de line-up bekend wordt gemaakt, én tijdens de Vierdaagsefeesten.” Brik had al de nodige ervaring met het bouwen van websites voor festivals. Qua behoeften is de website van de Vierdaagsefeesten met een festival te vergelijken. “Craft is ideaal voor de zogeheten middle-league-websites. Voor websites van middelgrote bedrijven met hoge contenteisen waar creativiteit tot zijn recht moet komen, werkt het perfect.” Met 6 jaar ervaring met het bouwen van Craft-websites, is Brik inmiddels zelfs Craft-partner

We nemen de tijd

“In eerste instantie was het plan om de oude website te ‘transformeren’; het oude design in een Craft-jasje te steken”, zegt John. Toen de Vierdaagsefeesten in de zomer van 2021 werden afgelast, werd de aanpak omgegooid. “We hadden de tijd om de website volledig opnieuw op te bouwen.” De grootste uitdaging was het programma. Niet alleen omdat er veel locaties zijn en artiesten komen, maar omdat de verschillende locaties zelf hun optredens inplannen. Brik is er dan ook  trots op dat deze puzzel gelegd is, het eindresultaat is een overzichtelijk programma. Daarnaast namen ze maatregelen om de website ook bij piekdrukte zo snel mogelijk te houden. Zo genereert de website per afbeelding zes verschillende formaten, zodat je op een kleiner device een passende afbeelding te zien krijgt.

Rootnet heeft ons geholpen door mee te denken over de beste inrichting van de hosting

De samenwerking was een feestje

Ook op het gebied van debugging verzette Brik veel werk: “Craft bevat een tool waarmee je inzicht hebt in welke processen niet optimaal werken. Zo konden wij weer aan de slag om deze te verbeteren.” Waar piekdrukte de server in het verleden overbelastte, kon Brik met hulp van Rootnet de cache-functionaliteit verbeteren: “Rootnet heeft ons geholpen door mee te denken over de beste inrichting van de hosting”, zegt John. Het feest mag dus losbarsten, de website is er in ieder geval klaar voor. Dus zet vast in je agenda: Vierdaagsefeesten 2022: 16 t/m 22 juli!

Overstappen

Wil jij dat jullie website ook lekker loopt?

avatar van Marlou
Marlou
Naar contactpagina