terug naar Digital Agencies

RB-Media en Rootnet in de verdediging voor supportersclub BSide Rats

Afbeelding voor RB-Media en Rootnet in de verdediging voor supportersclub BSide Rats
avatar van Marlou
Projectmanager
Marlou
Projectmanager
avatar van Marlou
Marlou
27 februari 2023 leestijd 3 minuten

BSide Rats is dé supportersite voor fans van voetbalclub NAC Breda. Tijdens wedstrijden en bij plotseling nieuws moet de site goed blijven spelen om grote bezoekersaantallen aan te kunnen. In de periode van een transfer gaan er tienduizenden fans per dag naar de website om het laatste nieuws te volgen. Maar de pieken tijdens belangrijkste wedstrijden zijn het extreemst. Voor stabiele hosting ging websitebeheerder en online marketingbureau RB-Media voor BSide Rats op zoek naar een nieuwe hostingpartij die moeiteloos met deze piekbelasting om kan gaan en kwam uit bij Rootnet.

Mart Vermonden van het online bureau RB-Media is de aanvoerder van dit project. Hij is zelf ook een supporter van NAC Breda en staat in het veld om websites te ontwikkelen die winnen met hun Google Pagespeed score. Voor BSide Rats ging hij op zoek naar een hostingpartij die niet alleen daarbij kon helpen. “We gingen op zoek naar een hostingpartij die ons niet beperkt en een eerlijke wedstrijd speelt. Rootnet denkt met ons mee en is betrouwbaar. Zo dachten ze met ons mee op applicatieniveau en kregen we advies over de inrichting. Rootnet durft tegengas te geven als dat nodig is: ze zeggen het als we de verkeerde plannen maken. Dat is pas teamspel!”

Rootnet durft tegengas te geven als dat nodig is

Een-tweetje van RB-Media en Rootnet

De piekbelasting van BSide Rats is een heel kenmerkend voor deze klant volgens RB-Media. Hoe ga je hiermee om? “Als er onrust is bij NAC, dan is er ook direct onrust op de site. Een hostingpartij moet die piekbelasting kunnen opvangen. We zagen bij Rootnet dat dit lukte. Na de overstap verwachtten we dat tijdens de eerste wedstrijd, onze server meer capaciteit nodig zou hebben. Rootnet reageerde actief en zorgde meteen voor ruimte. De manier waarop Rootnet reageerde was erg fijn. Eerst opschalen, dan vragen stellen. Normaliter moet er dan eerst gediscussieerd worden over geld, terwijl daar helemaal geen tijd voor is. Dat was hier helemaal niet aan de orde.”

Het juiste platform om te kunnen scoren

RB-Media is een digital agency die naast website ontwikkeling ook online marketing in huis heeft. “Daardoor hebben we een heel ander eisenpakket dan een partij met maar één website. Dan heb je gewoon veel mogelijkheden nodig. Gelukkig sluit het platform van Rootnet heel goed aan op onze eisen.”

Mart legt uit dat er veel mogelijk is bij Rootnet en dat je als digital agency geen beperkingen krijgt opgelegd. “Bij onze oude hostingpartij konden we maar één php-versie op de server draaien, voor alle sites. Bij Rootnet kunnen we per website bekijken welke php-versie we willen. Daarnaast hebben we de mogelijkheid om automatisch deploymenttools te whitelisten. Voor ons is het ideaal dat Rootnet focust op digital agencies.”

Keepen doe je zo

“We hebben al veel verschillende hostingpartijen gehad en het is onmisbaar dat zaken als de ISO- en NEN-certificering op orde zijn. Bij grote opdrachten zoals deze is dat extra belangrijk. Rootnet is gewoon transparant en heeft dit op orde. Daarnaast zijn ze aangesloten bij een goed aangeschreven datacentrum: BIT. BIT is aangesloten op de DDOS-wasstraat. Met de techniek Nawas wordt ervoor gezorgd dat tijdens een aanval het schadelijke verkeer er niet doorheen komt.” Omdat voetbalsites een doelwit zijn voor hackers, moeten deze sites zeker veilig zijn. “Dat geldt ook voor bsiderats.nl, want we willen de tegenstander natuurlijk graag buitenspel zetten. Daar helpt Rootnet ons uitstekend bij!”

vraag het marlou

Speelt jouw wedstrijd ook in de eredivisie?

avatar van Marlou
Marlou
Naar contactpagina