terug naar Digital Agencies

Watertandend scrollen op Foodiesmagazine.nl

Afbeelding voor Watertandend scrollen op Foodiesmagazine.nl
avatar van Marlou
projectmanager
Marlou
projectmanager
avatar van Marlou
Marlou
1 april 2022 leestijd 4 minuten

Inspiratie nodig om vanavond een goed gerecht op tafel te zetten? Dan is foodiesmagazine.nl de plek waar je inspiratie vindt in de vorm van recepten, blogs en reviews van kookboeken. Het online platform en het fysieke blad vullen elkaar aan, het draait bij Foodiesmagazine om de artikelen en verhalen die ze vertellen. De webbouwers van Linku bouwden daarom slimme features waardoor bezoekers vaker terugkomen en meer pagina’s bekijken: missie geslaagd. 

Een recept met goede afbeeldingen zorgt ervoor dat je watertandend naar je scherm kijkt. Daarom is design ontzettend belangrijk op een website die mensen wil inspireren met lekkere recepten. Leon is webdeveloper bij Linku en vertaalde het design naar functionele features die de website beter moesten maken. Hij is vooral trots op de complexiteit ‘achter de schermen’. “Op het eerste oog is het een overzichtelijke, losstaande website. Op de achtergrond is de website verbonden met andere sites en hebben we technische uitdagingen opgelost.” 

Smakelijk lezen

Door de data op de website te structureren zijn de recepten beter vindbaar via Google. Daarnaast moesten alle recepten die in het fysieke blad verschenen ook online komen te staan. Hier bouwde Linku een aparte tool voor die het online plaatsen van de recepten sneller en eenvoudiger maakt.

Dit soort nieuwe mogelijkheden zijn belangrijk voor foodiesmagazine.nl. De nieuwe website is zo beter in staat om mee te groeien naar een toekomst waarin de website doorontwikkelt. Foodiesmagazine maakt onderdeel uit van een groter netwerk aan websites van F&L media, waardoor er in de toekomst ongetwijfeld meer lijntjes naar andere websites komen. “Het nieuwe platform is zo ingericht dat het makkelijk uit te breiden is.”

“We nemen goede hosting doorgaans voor lief. Dat is een compliment aan Rootnet: we hoeven ons geen zorgen te maken.”

Duizenden recepten, de website rammelde

Het platform foodiesmagazine.nl bevat op dit moment al duizenden recepten en dat vraagt nogal wat van de website. Zo is de plug-in voor dit receptenarchief aangepast door Linku om de performance van de website te verbeteren. Leon geeft aan dat ook de hosting een grote rol speelt. “We nemen goede hosting doorgaans voor lief. Dat is een compliment aan Rootnet: we hoeven ons geen zorgen te maken.” Samen met de slimme oplossingen van Linku is het resultaat dan ook dat bezoekers probleemloos en watertandend door al het lekkers op foodiesmagazine.nl kunnen blijven scrollen.

Neem contact met Marlou op voor

het recept voor een snelle website

avatar van Marlou
Marlou
Naar contactpagina