terug naar Digital Agencies

Perfect gebakken websites van The Web Bakery

Afbeelding voor Perfect gebakken websites van The Web Bakery
avatar van Marlou
Projectmanager
Marlou
Projectmanager
avatar van Marlou
Marlou
Perfect gebakken websites van The Web Bakery
14 maart 2023 leestijd 3 minuten

De Kaap is een van de grootste evenementsorganisaties van Nederland. Er is altijd wel wat te beleven zoals wilde Wipeouts tot de relaxte Road Trips en spannende Expeditie Robinson-proeven, dansen op een van de festivals, of vertoeven bij een van de vele horecagelegenheden. De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid dus het recept van de website moest alles omvattend zijn. The Web Bakery heeft samen met Goud & Kobalt de uitdaging op zich genomen en verzamelde de beste WordPress bakkers voor deze website.

The Web Bakeryheeft een eigen recept

The Web Bakery is een digital agency die niet alleen een leuke naam heeft maar staat voor kwaliteit in de keuken. Zij bakken maatwerk website met WordPress als basis. Als kers op de taart ontwikkelt The Web Bakery eigen themas, plugins en koppelingen. “Wellicht dat we in de toekomst nog overstappen naar Craft” zegt Jeroen Dekkers, eigenaar van The Web Bakery. “Maar aangezien marketeers smullen van ons WordPress recept hebben we die overstap nog niet gemaakt.” Voor The Web Bakery is de hosting van Rootnet een standaard ingrediënt geworden. “We gingen opzoek naar een hostingpartij met een persoonlijke aanpak. Daarnaast is bij Rootnet de oven snel en dat is belangrijk”.

Rootnet ingrediënten

De Kaap was opzoek naar managed hosting met de beste performance en stabiliteit. “De klant was snel overtuigd want het verschil in snelheid was enorm!We hadden de website op een demoserver draaien bij Rootnet. Zo’n groot verschil in performance. De marketing mensen van De Kaap waren hier heel tevreden over. Hun page ranking werd ineens omhoog gegooid door de snelheid”. De performance was de boter en monitoring het ei.

“Het kost De Kaap gewoon heel erg veel geld als de website niet bereikbaar is. Mensen boeken niet meer door de telefoon te pakken”

Jeroen, The Web Bakery

Geen aangebakken layout

Over de branding van De Kaap is goed nagedacht door Goud en Kobalt. Zowel op locatie als in de website is de identiteit duidelijk. Hierdoor heeft de website een mooie maar technisch complexe lay-out. “De layout was best een uitdaging omdat de content elkaar overlapt. Het staat door elkaar en over elkaar en moest makkelijk aanpasbaar zijn. ” vertelt Jeroen. Zij hebben vervolgens speciale modules in Gutenberg geschreven zodat de eindklant zelf alles kan verschuiven, verwijderen en toevoegen op de door hen gewenst manier. Met die blokken kunnen zij zelf heel snel een pagina opbouwen en komt de branding goed uit de oven!

Dat smaakt naar meer?

Wil jij dat de performance van onze servers jou ook helpt om nieuwe klanten binnen te halen? Of is voor jouw WordPress website goede hosting nu ook zo belangrijk als voor De Kaap? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier!

Wil je ook Rootnet ingrediënten gebruiken?

Wij denken graag met jullie mee over jullie recept!

avatar van Marlou
Marlou
Naar contactpagina