terug naar blogs

Sudo make office

De Vaasim Nijmegen
avatar van Colin
auteur
Colin
auteur
avatar van Colin
Colin
Sudo make office
3 juli 2023 leestijd 2 minuten

Deze zomer gaan we van start met de ontwikkeling van onze nieuwe HQ in Nijmegen. We hebben gekozen voor de Vasim, een fabriekspand uit 1948 dat in vervlogen tijden de thuishaven was voor kunstzijdespinnerij Nyma en later een vliegasfabriek onder de naam VliegAsSInterMaatschappij.

Ruim 20 jaar geleden zijn we gestart op de campus van Nijmegen. Naast vele andere jonge ondernemingen kregen we daar de ruimte om op te groeien in Mercator 1. Een prachtig pand met natuurlijk een geweldige omgeving tussen de Radboud universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Uiteindelijk zijn we uitgevlogen en zitten we alweer 10 jaar op onze huidige stek op Kerkenbos. En hoewel ons huidige kantoorpand zeker in praktische zin voldoet begint het systeemplafond en de haperende tourniquetdeur te jeuken.

In onze zoektocht speelde een belangrijke kernwaarde een grote rol: authenticiteit. Wie ons team kent weet dat we niet al te shiny zijn. Wij zijn wie we zijn en onze passie ligt bij de techniek. Een strak gebouw met glimmende ramen en een aantrekkelijke receptionist(te) past daar minder bij. Gebouwen met een verhaal en links en rechts een krasje voelen al wat beter.

Wie de culturele kant van Nijmegen een beetje kent snapt dat we ons oog dan ook hebben laten vallen op de Vasim. Een pand en omgeving dat er dankzij een flinke herontwikkeling gaaf uit ziet. De tientallen, veelal creatieve, ondernemingen zorgen voor een fijne bruisende cohesie. Ook is het een thuishaven van festivals als Drift en Het Zusje van Debbie. Niet dat wij daar tussen staan, we blijven IT’ers, maar het kijkt leuker weg dan een bedrijventerrein.

Op dit moment bestaat onze verdieping hoofdzakelijk uit beton. Ooit stonden er zware industriële machines maar nu is het de beurt aan ons. Als architect hebben we Bob Romijnders in de arm genomen. De komende maanden zijn hij en zijn team druk aan het tekenen om alle wensen passend te krijgen. Onze engineers willen een flinke videowall, grote smurf zijn koffie en onze support team moet kunnen bellen zonder al te veel herrie van collega’s. Succes.

Over enkele weken verwachten we de eerste bouwlui op locatie. Maar voordat alles stofvrij is en wij op onze nieuwe zetels kunnen rusten zijn we een paar maanden verder. Uiteraard geven we dan een vette office warming party en nodigen we jullie allemaal uit!

Vasim Kantoor Rootnet
Afbeelding voor 20230630_175434
Afbeelding voor 20230630_175518
Afbeelding voor 20230630_180829
Afbeelding voor 20230630_175536