terug naar blogs

Projecting the Future

Afbeelding voor Projecting the Future
avatar van Danny
auteur
Danny
auteur
avatar van Danny
Danny
Projecting the Future
15 november 2022 leestijd 4-6 minuten

Eind 2020 ging Projects live. In november dat jaar werd de eerste Digital Agency klant verhuisd naar ons eigen controle paneel en daarmee het eerste project een feit. Twee jaar later zijn er meer dan een paar duizend projecten aangemaakt en actief op onze servers. In deze blog staan we kort stil bij de origin story van Projects, vieren we de vooruitgang die we tot nu toe hebben geboekt en kijken we vooruit naar onze plannen voor 2023!

Afbeelding voor

Heb je vragen of feedback over onze blog?

In the beginning

We hebben een lange tijd veel van onze klanten goed kunnen helpen met het aanbieden van managed hosting middels control panels als DirectAdmin. Dankzij onze kennis en eigen uitbreidingen hierop konden we ver gaan met specifieke wensen. Toch merkten we gaandeweg dat voor echte performance of clustering bestaande pakketten niet geschikt zijn. Het is niet waarvoor ze zijn ontworpen.

Gelukkig konden we onze doelgroep ook goed bedienen met Ansible. Middels goed doorontwikkelde playbooks rolden we telkens weer dezelfde kwaliteit omgevingen uit voor high demand websites en applicaties. De resultaten hiervan spraken zoveel klanten aan dat de vraag toe nam, inclusief de reactietijd voor wijzigingen. Want iedere nieuwe website of wijziging in de serverconfiguratie loopt via een medewerker.

Voor onze klanten wilden we the best of both worlds bieden. De meest optimale omgeving voor een CMS of framework, maar dan wel eenvoudig zelf te beheren. De basis voor Projects. 

Twee jaar

Het ontwerpen en ontwikkelen van een dergelijk provisioning systeem kost flink wat tijd. Maar na de eerste uitrol twee jaar geleden draaien er inmiddels duizenden websites en applicaties op dit platform. En met wat een resultaat. Webshops en websites worden een flink stuk sneller dan op servers met een gewoon controlpanel. En we kunnen unieke features realiseren die passen bij de eisen van onze klanten. Zoals het automatiseren van DNS, toegang beheer, restore van backups, ondersteuning van populaire deployment tools en integratie met Cloudflare. Als we zo terug kijken zijn we al een heel eind gekomen en daar zijn we trots op maar wij zijn nog enthousiaster over de toekomst!

Obelix

Tot het eind van het jaar wordt er hard gewerkt aan Obelix. Obelix is de interne benaming voor de headless versie van ons dashboard. We kunnen daarmee nog beter omgaan met realtime informatie. Daarnaast maakt het voor onze developers eenvoudiger om nieuwe features in het dashboard te implementeren.
Met deze stap komt ook de onderliggende API beschikbaar voor onze klanten. Hierdoor kan iedereen aan de slag met het automatiseren van processen zoals domeinregistratie en uitrollen van nieuwe projecten.

Coming soon

Voor het aankomende jaar hebben we onze ambities al uitgewerkt. We zijn o.a. van plan de uitrol van servers verder te Ook voor het komende jaar hebben we weer een goed gevulde backlog. Deels bestaat deze uit het ondersteunen van nog meer software op ons platform. En deels uit nieuwe features om het werk voor onze klanten nog makkelijker te maken.
Maar ook wat betreft infrastructuur staan we niet stil. We hebben het snelste platform van Nederland en dat willen we zo houden. Nieuwe generaties processoren, geheugen en storage maken het mogelijk om laadtijden van webshops, websites en applicaties nog verder terug te brengen. Samen met de fabrikant werken we aan uitbreiding van onze infrastructuur om deze belofte waar te blijven maken.

Wil jij ook met ons mee groeien?

Probeer ook ons Projects platform uit en ervaar de performance. Vraag een rondleiding aan via het onderstaande formulier!

Zijn jullie er ook klaar voor om te professionaliseren?

met Projects maken we het samen mogelijk!

avatar van Danny
Danny staat klaar om je te helpen
Naar contactpagina