terug naar blogs

Bob de brouwer

Afbeelding voor Bob de brouwer
avatar van Colin
auteur
Colin
auteur
avatar van Colin
Colin
info
6 maart 2023 leestijd minuten

Wij zijn heel goed in managed hosting, zetten best goede cappuccino’s en een enkeling kan een lauw biertje tappen. Maar ons eigen bier brouwen? Dat hadden we nog nooit gedaan. Gelukkig kennen we een stel gasten die dit wel beheersen en net zo dol zijn op automatiseren als wij. Prima match dus, kan niet fout gaan.

Op een frisse zaterdagmorgen gaven we acte de présence bij De Brouwtoren in onze home town Nimma. We starten met een bak koffie om te ontwaken én om de eerste keuze te bepalen: Wát voor bier gaan we brouwen? Amateurdrinkers dat wij zijn kozen we voor een Weizen. Lekker fris om te drinken, niet zo bitter als je schoonmoeder en prettig voor als de zon straks gaat schijnen. Het heeft een aantal uren nodig dus hop, dat spul de ketel in en opwarmen maar.

Afbeelding voor brouwtoren_3
Afbeelding voor brouwtoren_brinta
Afbeelding voor brouwtoren_fijngemalen

Uiteindelijk krijg je een soort Brinta pap dat niet één, twee, drie in staat is om je smaakpapillen wakker te strelen. Maar we houden dapper stand en proeven alvast vergelijkingsmateriaal van het eindresultaat. Dimitri, een van de oprichters van de Brouwtoren, zorgt voor de lunch en de sterke verhalen. Over hoe het verhaal achter de Brouwtoren begon en hoe automatisering zorgt dat het bier verrassend goed weg drinkt.

Richting het einde van de middag bepalen we de kruidenmelange. Het moet fris en toegankelijk worden. Maar vanwege een allergie voor citrusvruchten bij een van de collega’s mijden we voor de zekerheid de citroen- en sinaasappelschil. We schroeven ter compensatie de korianderzaad en vlierbloesem op. Tot slot nog wat gist en daarna ging het brouwsel de ketel in voor de komende 2 maanden.

Afbeelding voor brouwtoren_2
Afbeelding voor brouwtoren_marlou
Afbeelding voor brouwtoren_ketels

Geen idee of deze combinatie gaat smaken, weten wij veel. We zijn IT’ers. Maar over twee maanden gaat het op de tap en kunnen we het vertellen. Uiteraard nodigen we iedereen van harte uit om ons Rootnetbier te komen proeven. Misschien heeft ons biertje niet de kwaliteit die je van ons gewend bent maar ach kom voor het bier, blijf voor de hosting.

Afbeelding voor brouwtoren_overleg
Afbeelding voor brouwtoren_dimitri
Afbeelding voor brouwtoren_alcohol