terug naar E-Commerce

Retesnel een warm kussen samenstellen?

Afbeelding voor Retesnel een warm kussen samenstellen?
avatar van Marlou
Projectmanager
Marlou
Projectmanager
avatar van Marlou
Marlou
5 september 2022 leestijd 2 minuten

Wat hebben de billen van Lionel Messi en die van jou en mij gemeen? Ze zitten allebei wel eens op een kussen van Sit & Heat! De terrasverwarming in de vorm van een kussen is de wereld aan het veroveren. Zo liggen ze op veel Nederlandse terrassen, maar ook in de dug-out van voetbalclub Paris Saint-Germain. Om bestellen in hun webshop makkelijker én leuker te maken bouwde Bluenotion een configurator voor Sit & Heat.

Uitgebreide webshop? Dacht het niet!

Een uitgebreide webshop met honderden opties om in te verdwalen? Dat doen ze bij Sit & Heat anders. “Daar schakelden ze ons voor in. Met een configurator heb je op één plek zicht op alle mogelijkheden”, zegt Yannic, senior backend developer bij Bluenotion. Het resultaat is een configurator waarin je de stoelkussenverwarming in 3D bekijkt en aanpast. “Binnen de applicatie pas je allerlei parameters aan. Denk bijvoorbeeld aan kleur, model, een logo plaatsen, op welke manier het kussen vastzit aan de stoel en meer.” Klanten stellen dan ook makkelijk een kussen samen dat perfect aansluit bij hun wensen. 

Een berg API’s

De configurator is gebouwd met React. “Dankzij die tool zijn we in staat allerlei componenten te maken en samen te stellen. Zo hebben we kant-en-klare blokken staan en hoeven we niet een hele site vanaf de bodem op te bouwen”, zegt Yannic. Toch komt er stiekem veel kijken bij het inrichten van een configurator. Zodra een klant bij Sit & Heat een kussen samenstelt, moet die een order kunnen plaatsen. “Om dat goed in te richten, hebben we een heel aantal koppelingen gelegd. Zo wordt een order die geplaatst wordt in de configurator direct doorgezet naar Newbase, waar deze automatisch wordt verwerkt. Er was dus een flinke berg API’s voor nodig!

.NET templates, wel zo makkelijk

Je raadt het al: dit was een maatwerkproject. “Dat doen we eigenlijk altijd. Toch is de basis voor ieder project hetzelfde. We werken met project templates van Rootnet. Zo zetten we ontzettend snel nieuwe projecten op en laten we vervolgens onze creativiteit er op los.”

”We werken met project templates van Rootnet. Zo zetten we ontzettend snel nieuwe projecten op en laten we vervolgens onze creativiteit er op los.”

Al dat maatwerk inclusief koppelingen, met als klap op de vuurpijl het 3D-model, vraagt wat van de server. “Performance is ontzettend belangrijk. Als je een stoel gaat samenstellen bij Sit and Heat, is dat een zware sessie voor de server. Het is fijn dat we bij Rootnet de hosting in ieder geval goed geregeld hebben.” Met het toekomstplan dat Sit & Heat de hele wereld van stoelverwarming wil voorzien, verwacht Bluenotion een flinke hittegolf voor de server. “We verwachten dat het traffic naar de configurator flink toeneemt. Dat moet natuurlijk allemaal stabiel en veilig zijn, dus daar gaan we Rootnet zeker voor nodig hebben.” 

vraag het marlou

Ook opzoek naar hosting voor jouw project?

avatar van Marlou
Marlou
Naar contactpagina