terug naar E-Commerce

Streven naar perfectie met Perfecthomeshop

Perfecthomeshop
avatar van Danny
Sales en Marketing Coördinator
Danny
Sales en Marketing Coördinator
avatar van Danny
Danny
Streven naar perfectie met Perfecthomeshop
Webshop, Magento 2

Perfecte kleine keukens, perfecte stapelbedden en perfecte matrassen vind je allemaal bij Perfecthomeshop. Deze Magento webshop zocht perfecte managed hosting en dat hebben ze gevonden volgens eigenaresse Evelien Donkers. Evelien; “Ik heb gewoon nooit meer gedoe en realiseer me denk ik niet hoeveel tijd en stress Rootnet mij bespaart”. Hiervoor werd de website gehost bij een partij die niet kon vertellen waarom de shop offline was. Dat was ver van perfect. Hieronder lees je hoe Perfecthomeshop nu samen met Rootnet er voor zorgt dat de performance optimaal is.

Bestel maar, bestel maar, bestel maar

Wie online naar een mooie kleine keuken opzoek is zal een trage website niet vinden of snel wegklikken. Een snelle website is voor webwinkels een must. Snelle managed hosting is daarom onmisbaar. Dat weet eigenaresse Evelien van Perfecthomeshop maar al te goed “Als webshop is het heel belangrijk om de perfecte hostingpartij te hebben, want elke minuut offline is geld wat je verliest. De investering in managed hosting is dan ook snel terugverdient. Offline zijn is veel duurder. De beste host is de host waar je niet veel van merkt en soms denkt waar betaal ik jullie eigelijk voor”.

Akeneo, Varnish én Redis in the house

Perfecthomeshop draait op Magento 2 met Varnish én Redis. Volgens Evelien was de uitdaging bij het optimaliseren van de performance de vele afbeeldingen op de website. Rootnet ging deze uitdaging aan met een combinatie van Varnish voor fullpage caching, welke sterk is in het snel serveren van statische elementen en Redis voor o.a. de caching in de back-end voor. Door de goede samenwerking staat de caching goed geconfigureerd. Laat de bestellingen maar komen! 

Daarnaast heeft Perfecthomeshop een aparte server voor Akeneo waardoor de producten mooi gepresenteerd kunnen worden. Akeneo is een PIM-systeem dat zich richt op het beheren en organiseren van productinformatie. Hiermee kunnen bedrijven hun productinformatie centraal beheren en deze informatie naadloos synchroniseren met andere platforms en systemen. “Als de hosting hiervan goed is resulteert dit in een efficiëntere bedrijfsvoering en betere klantervaring doordat er accurate en actuele productinformatie is”.

Samen werken aan de perfecte shop

Volgens Evelien is het hebben van de juiste partners belangrijk. “Rootnet is een van de betere hosting partners, meer betrokken en dat maakt heel veel uit. Ze hebben de juiste kennis. Wij willen samenwerken met een partij die antwoord kan geven op de moeilijkere vragen. Rootnet kan dat! Voordat ik bel heeft Rootnet problemen vaak al opgelost. Daarom is Rootnet onze managed hosting partner, zodat wij ons kunnen richten op het verkopen van kleine keukens, stapelbedden en matrassen”. 

Op zoek naar een ervaren managed Magento hosting partner? Of ben je opzoek naar een partij die jouw Akeneo hosting kan verzorgen, neem dan contact met ons op! 

Meer halen uit Magento?

Wij weten hoe het moet

avatar van Danny
Danny
Naar contactpagina