terug naar E-Commerce

YouBeDo doet het anders én voor het goede doel

YouBeDo
avatar van Danny
Sales en Marketing Coördinator
Danny
Sales en Marketing Coördinator
avatar van Danny
Danny
YouBeDo doet het anders én voor het goede doel
Webshop, Express JS

Bij YouBeDo zijn ze ervan overtuigd dat je als bedrijf stukjes van je winst moet laten terugstromen naar mensen die het nodig hebben. En hoe kan je dat beter doen dan met boeken? Boeken zijn al eeuwenlang een prachtig product waar mensen van leren en inspiratie uit op doen. Dankzij YouBeDo kunnen boeken nu de wereld op een nieuwe manier verbeteren. Met deze geweldige visie heeft YouBeDo steeds grotere organisaties weten te overtuigen om bij te dragen. Daarom begon oprichter Michael van Loenen met Rootnet aan een nieuw hoofdstuk.

Tijd voor een ander hoofdstuk

In 2007 begon Michael samen met Bert van Ingen aan zijn missie. Het is begonnen als frustratie en inspiratie: “Kijk naar systemen zoals het kapitalisme. We bouwen bedrijven en het doel is altijd winstmaximalisatie en aandeelhouderswaarde creëren. Maar dat is een weeffout: zo houd je dingen in stand die je niet moet willen. Mensen worden nummers en we misbruiken de natuur.” Michael en Bert kwamen met een nieuw perspectief. “Het vertrekpunt moet dienstbaarheid aan mens en aarde zijn. Dat moet het model zijn, niet kapitalisme.” Met deze visie heeft YouBeDo al meer dan 6 ton aan goede doelen kunnen schenken. 

Geen winstmaximalisatie voor deze boekenwurm

Michael is stellig: “Als ik iets vind van het systeem wat we nu hebben gebouwd, dan moet ik ook de persoon zijn die daar iets aan doet.” YouBeDo laat een deel van de winst terugstromen naar de mensen die het nodig hebben, in plaats van de winst te maximaliseren. “We zijn steward-owned in plaats van dat we aandeelhouders hebben. Iedereen beheert het bedrijf: klanten, leveranciers, medewerkers en financiers; samen zijn we eigenaar van de aandelen.”

Waar YouBeDo begon als online boekenwinkel, werkt het bedrijf nu samen met corporates, opleidingsinstituten, ziekenhuizen, scholen en mkb’ers. Veel van deze organisaties stellen aanvullende eisen. “Daarom is Rootnet zo geschikt, zij kunnen ons verder helpen.” 

Hoe Rootnet de puntjes op de i zet

YouBeDo koos voor Rootnet omdat ze nieuwe wensen hadden op het gebied van beveiliging en professioneel aanbod. “We zochten een kleine partij met korte lijntjes en direct contact. We kenden Rootnet al uit Nijmegen. De inrichting van het bedrijf is heel professioneel: snelle hulp, een logisch ticketingsysteem en proactieve medewerkers. Dankzij de expertise van Rootnet is de performance van de webshop enorm omhoog gegaan. Want performanceproblemen merk je meteen in de webshop, maar sinds de samenwerking zijn ze verdwenen. Rootnet komt direct met tips over de structuur en de inrichting.”

De aarde als aandeelhouder

“De volgende stap is de coöperatieve route.” Van klant naar lid dus, als diepere verbinding. Het begin is er en het bedrijf bouwt hard aan de community. “We geloven in verder gaan dan een transactionele relatie, we willen echt verbinden, want de keuze voor YouBeDo draagt bij aan het uitvoeren van onze missie.”

Niks kan tippen aan…

We kunnen natuurlijk niet anders dan afsluiten met een boekentip. Welk boek mag er niet ontbreken in je bibliotheek? “Mijn boekentip is Verweven Leven van Merlin Sheldrake. Het gaat over de onzichtbare wereld van natuur en wat we ervan kunnen leren. Het boek inspireert om holistisch te kijken naar welke plek we als mensen innemen. We zetten onszelf bovenaan de ladder, maar misschien is helemaal onderaan beter.”

Heb jij net als Micheal ook een belangrijke webshop die snelle en stabiele managed hosting verdient? Begin met Rootnet aan het volgende hoofdstuk.

Is je webshop toe aan de volgende stap?

Bij Rootnet kan je ongehinderd verder groeien

avatar van Danny
Danny
Naar contactpagina