terug naar E-Commerce

De online impact van VTwonen

Afbeelding voor De online impact van VTwonen
avatar van Marlou
projectmanager
Marlou
projectmanager
avatar van Marlou
Marlou
8 december 2021 leestijd 2 minuten

Fervente kijkers van VTwonen kennen GewoonGers wel. Het bedrijf maakt glazen binnendeuren met aluminium frames, en die zijn populair. De website moet die populariteit wel aan kunnen. Zodra de deuren op TV te zien zijn, schieten de bezoekersaantallen direct omhoog. Om ervoor te zorgen dat hun website de snelle groei van het bedrijf blijft ondersteunen, klopte GewoonGers aan bij Tabs & Spaces voor een grondige verbouwing.

Beginnen bij het design

Zie de website van GewoonGers als een online showroom. Het design voor de website lag er al, maar voor de bouw schakelden ze het technische webbureau Tabs & Spaces in. Harro Heijboer, mede-eigenaar en developer van Tabs & Spaces begreep waar GewoonGers behoefte aan had: “We horen vaak dat het voor designers vervelend is als webbureaus zich niet volledig aan het ontwerp houden, dus dat doen wij wel.” Door bij de verbouwing van de website van GewoonGers het design zo precies mogelijk te volgen, kon de deur na oplevering direct open.

Presentatie is het sleutelwoord voor de website, maar dat is niet het enige doel. Klanten van GewoonGers bestellen bijna altijd via de website. Het is dus belangrijk voor het bedrijf dat de website de komende jaren mee kan groeien. Tabs & Spaces gebruikte WordPress om deze flexibiliteit te kunnen bieden: “De oude website was gebaseerd op vaste templates. Dat is erg bewerkelijk bij nieuwe wensen. De nieuwe website bestaat uit modules”, aldus Harro. Omdat de redactie van GewoonGers goed begrijpt hoe het CMS in elkaar steekt, kunnen ze dankzij deze modules zelf gemakkelijk pagina’s samenstellen en kunnen de modules eenvoudig uitgebreid worden als er nieuwe wensen zijn.

Ik werk al langer samen met Rootnet. Ook voor de website van GewoonGers staan ze direct klaar met advies

Samen door een deur

Het design centraal stellen is de eerste stap. Tabs & Spaces vindt het daarnaast belangrijk om snel te kunnen schakelen met klanten. “We geloven bij Tabs & Spaces in specialisatie. Als een klant belt, moet er direct iemand beschikbaar zijn met alle nodige kennis om het probleem op te lossen.” De samenwerking met Rootnet is dan ook een ‘gelukkig huwelijk’: “Ik werk al langer samen met Rootnet. Ook voor de website van GewoonGers staan ze direct klaar met advies, wanneer we dat nodig hebben”, aldus Harro.

De website is een mooi bewijs van de succesvolle samenwerking, maar er is nog genoeg te doen. “Voor GewoonGers hebben we al veel maatwerk geleverd: denk aan backend-koppelingen met externe systemen. Nu zijn we bezig met het verder integreren van reviews op de website.” Zo zullen nieuwe verbouwingen volgen, met als fundament een flexibele website, goede samenwerking en trouw blijven aan het design.

Krijg jij veel media exposure?

Ga dan voor managed hosting

avatar van Marlou
Marlou
Naar contactpagina