managed webhosting done right

Met onze managed webhosting beschik je over een aanvullend team van experts. We houden ons bezig met de beschikbaarheid, performance en bescherming van je website of applicatie op het internet.

logos

Wij bouwen geen websites. Wel werken we al 15 jaar met of aan de bekendere PHP frameworks. Hiermee ontwikkelen servertemplates waardoor systemen als WordPress, Magento en Prestashop sneller reageren en meer bezoekers kunnen verwerken.

24/7 on duty

Websites en applicaties zijn 24 uur per dag in bedrijf. Daarom is ons team dat ook.

We waken namelijk dag en nacht over de beschikbaarheid van jouw applicaties en websites. We grijpen in op monitoring meldingen, onverwachte piekmomenten of security dreigingen. Hierdoor kunnen onze opdrachtgevers zich zorgeloos op hun eigen bedrijfsvoering storten en ’s nachts zorgeloos slapen.

Ervaring met high volume

Onze managed webhosting dienst wordt onder andere ingezet door bekende webshops, landelijke nieuwssites en druk bezochte festivals.

Een standaard hosting oplossing is voor klanten met grote fluctuaties in bezoekersaantallen niet altijd toereikend. Gericht onderzoek en metingen brengen knelpunten aan het licht, waarmee wij vervolgens een optimale, gebalanceerde omgeving inrichten.

  • Telefonische ondersteuning
  • Kennis en kunde op CMS niveau
  • Gecontroleerde backups
  • Automatisch patchen van website software
  • Automatische malware herkenning
  • 24/7 ingrijpen indien nodig
Casus 1

Vierdaagse feesten Nijmegen

Danny over de Vierdaagsefeesten

Het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland. Daar hebben we natuurlijk wel wat mee.

Er komen 1.5 miljoen bezoekers naar de Vierdaagsefeesten. En we registreren er nog meer op de website zelf. Dan begint het voor ons leuk te worden.

Begin 2016 heeft TakeTwo de nieuwe website ontwikkeld in WordPress. Daarbij hebben we samen gekeken naar de performance tijdens piekmomenten. Door stress tests en analyse weten we dat de online bezoekersaantallen geen punt van zorg zullen zijn.

Casus 2

Bevrijdingsfestival Wageningen

Martijn over het bevrijdsingsfestival

Wageningen is natuurlijk hét middelpunt van het nationale bevrijdingsfeest. De dagen er voor is het al goed druk op de website. Maar op 5 mei gaat het pas écht goed los.

Meer dan één miljoen aanroepen worden in 24 uur verwerkt. Dat zijn bezoekers die vooraf kijken waar ze heen gaan. Maar ook onderweg of ter plaatsen op de hoogte blijven van ontwikkelingen tijdens het festival.

Uiteraard testen we elk jaar weer vooraf een veelvoud van deze belasting. Hierdoor is de beschikbaarheid tijdens het evenement gegarandeerd.

Casus 3

N.E.C. Nijmegen

Colin over N.E.C. Nijmegen

De website van een eredivisie club scoort ook online. Vooral rond nieuwsmomenten zien we veel online verkeer simultaan binnenkomen.

Uitslagen, samenvattingen, transfers. Allemaal content die supporters massaal raadplegen op de website. Activiteiten op social media versterken dit effect alleen maar meer.

Een leuke taak voor ons om deze website bereikbaar te houden. Gelukkig zijn hiervoor voldoende maatregelen genomen zodat ook wij ook ontspannen naar de wedstrijden kunnen kijken.

Casus 4

Nederland ICT

Martijn (AKA Tuna) over Nederland ICT

Samen met de branchevereniging voor ICT-professionals moeten we natuurlijk het goede voorbeeld geven.

Natuurlijk zorgen we dan voor het correct ondersteunen van de gangbare open standaarden zoals IPv6, HTTP/2, DNSSEC, DKIM en SPF. Dat is een basis vereiste.

Toen Raak beleving uit Rotterdam aan de nieuwe website begon stond één ding vast. De website komt in de hall of fame van internet.nl. Uiteraard!

inzicht

De beschikbaarheid van online diensten is niet iets vanzelfsprekend. Doordat we risico’s inzichtelijk maken kunnen we deze ook uitsluiten.

Niet alleen op serverniveau. Maar ook op applicatieniveau kunnen we knelpunten en trends inzichtelijk maken. Bijvoorbeeld met tooling als New Relic en benchmarks zijn we een extra paar ogen voor de webontwikkelaar. Samen komen we tot het beste resultaat.

vanuit nederland

Managed webhosting bieden we uitsluitend aan vanuit ISO 27001 gecertificeerde locaties in Nederland. Hierdoor kunnen we naast performance ook veiligheid en beschikbaarheid garanderen. Voor veel van onze relaties is dit zelfs een vereiste.

Dataverwerking

Naast eigen eisen aan een hosting omgeving zijn er wellicht ook externe richtlijnen van toepassing. Bijvoorbeeld voor het verwerken van persoonsgegevens of patiëntgegevens.

Door dit inzichtelijk te maken kunnen aanvullende technische- en procedurele maatregelen worden ontworpen en toegepast.

Wil je meer informatie? Neem gerust contact op!

Contact

Contactformulier

Voor vragen over onze managed webhosting dienst kun je gebruik maken van het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 024 3500112 of per e-mail op sales@rootnet.nl.

Fields marked with an * are required