Ontwikkel je een high end (web)applicaties of werk je met big data? Dan kom je soms niet uit met één cloud- of dedicated server. Met server infrastructuur dat door ons precies is afgestemd op de taken van je applicaties garandeer je de beste performance voor je klanten.

Technische knelpunten bezorgen je met onze managed dienst geen kopzorgen meer. We brengen deze punten samen met jou en je team in kaart om tot een solide infra ontwerp te komen, dat ervoor zorgt dat jouw applicaties altijd blijven doen wat ze moeten doen. We richten ons hierbij specifiek op drie punten: performance, beschikbaarheid en integriteit van data.

Eenmaal in productie waakt ons team van Ops over de prestaties van de dienstverlening en grijpen autonoom in wanneer nodig. 24 uur per dag. Want een applicatie slaapt nu eenmaal nooit.

Rootnet verzorgt de managed server infrastructuur voor organisaties in de rail-, automotive- en healthindustrie, waarbij de borging van de kwaliteit en informatiebeveiliging een cruciale rol speelt. Daarom zijn onze processen standaard  opgezet volgens ISO 9001, 27001 en NEN 7510.

  • Managed infrastructuur
  • ISO 9001, 27001
  • Loadbalancing
  • 24/7 onduty
  • NEN 7510
  • Big data
  • Gecertificeerde professionals
  • continuïteitsmanagement
  • Nederlandse datacentra

Ansible deployment

Configuration management en orchestration van servers vindt plaats middels custom Ansible playbooks.

Onze Ops schrijven server configuraties uit in een playbook, inclusief specifieke maatwerk voor de applicaties van onze relaties. Hierdoor weten we zeker dat servers altijd aan dezelfde condities voldoen, ook bij software updates en patches.

Nederlandse datacentra

In Nederland zijn wij standaard aanwezig in vijf gerenommeerde datacentra waar onze infrastructuur is ondergebracht.

Met onze aanwezigheid op deze locaties beschikken we over een aantal aanvullende technische opties. Zoals het koppelen van server infra aan netwerken van (mobiele) providers. Of bijvoorbeeld het spreiden van hardware over meerdere locaties voor twin datacenter oplossingen.

24/7 ON DUTY

Wij zijn altijd on duty om de beschikbaarheid van de servers en haar applicaties te garanderen.

Onze relaties hoeven zich niet druk te maken over de beschikbaarheid van hun servers. Ook niet bij onverwachte drukte. Ons team staat 24/7 paraat om dit proactief te monitoren en wanneer nodig in te grijpen. Ook om drie uur ‘s nachts.

ISO 9001, 27001, NEN 7510

Onze managed serverhosting is opgezet volgens ISO standaarden voor informatiebeveiliging.

Opdrachtgevers stellen, terecht, steeds scherpere eisen aan het platform waarop hun informatie zal worden verwerkt. Daarom is onze managed serverhosting opgezet op basis van ISO 9001, 27001 en NEN 7510. Deze standaarden bieden de beste garantie voor de kwaliteit en informatiebeveiliging.

Wil je meer informatie?
Vraag een offerte aan of neem contact op

Contactformulier

Voor vragen over onze server infra dienst kun je gebruik maken van het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 024 3500112 of per e-mail op sales@rootnet.nl.

Fields marked with an * are required