Managed Moodle hosting_

Moodle Dashboard

Bij Rootnet begrijpen we de uitdagingen waarmee online leerplatformen zoals Moodle™ te maken kunnen krijgen. Wij bieden een oplossing die specifiek is afgestemd op het hosten van Moodle en kunnen je ondersteunen bij het overwinnen van deze uitdagingen.

Schaalbaarheid

Een van de belangrijkste uitdagingen is het omgaan met een groeiende gebruikersbasis en piekbelastingen, vooral tijdens drukke perioden zoals inschrijvingsperiodes of examens. Als hostingpartner monitoren wij jouw server(s) 24/7 en nemen proactief actie wanneer de server overbelast dreigt te worden. Op deze manier zorgen we ervoor dat je online leeromgeving altijd beschikbaar is en de prestaties niet worden beïnvloed.

Informatieveiligheid

Naast schaalbaarheid is informatieveiligheid van groot belang voor online leerplatformen.
We begrijpen dat online leeromgevingen gevoelige informatie verwerken, zoals persoonlijke gegevens van studenten en leraren, cursusmaterialen en prestatiegegevens. Bij Rootnet waarborgen wij de kwaliteit van informatieveiligheid. Onze infrastructuur is ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510 gecertificeerd, waardoor je (bijna) blind kunt vertrouwen op de beveiliging van jouw bijzondere persoongegevens. Onze managed hosting infrastructuur is volledig in beheer van onze eigen engineers en is ondergebracht in Nederlandse datacentra. Hierdoor heb je volledige controle over de dataverwerking en zijn er geen verdere subverwerkers.

Managed Hosting ISO 9001 Certificaat. Uitgegeven door DNV
Managed Hosting ISO 27001 Certificaat. Uitgegeven door DNV
Managed Hosting NEN 7510 Certificaat. Uitgegeven door DNV

Optimale gebruikerservaring

Daarnaast streven we naar een razendsnelle gebruikerservaring voor jouw online leeromgeving. Niets zo vervelend als een online leeromgeving dat slecht bereikbaar is. De eindgebruiker kan niet aan de slag op een voor hem/haar geschikt moment waardoor juist het flexibele element van online leren teniet wordt gedaan. Onze infrastructuur benchmarkt als het snelste van Nederland, waardoor jouw gebruikers soepel en zonder vertraging door de trainingen kunnen navigeren. Of het nu gaat om cursusbeheer, videoconferenties, toetsen of forums, ons platform is ontworpen om optimale snelheid en responsiviteit te bieden.

Voor developers

Wij gaan uit ons dak van gave features en automatisering. Daarom is ons eigen dashboard ontwikkeld om het werk van jullie developers makkelijker te maken. Toegang en rollenbeheer gecombineerd met whitelisting van SSH key’s en IP adressen. Automatisch DNS beheer per project. En de meest gebruikte deploytools direct geïntegreerd. Ieder kwartaal realiseren wij weer nieuwe features die jullie efficiënter laten werken.

Frequently Asked Questions

Wil je eerlijk advies?

Neem contact op!

avatar van Danny
Danny staat klaar om je te helpen
Naar contactpagina