Managed serverhosting

Als web- of applicatiebouwer ben je vaak prima in staat om zelf een werkende server in te richten. Het borgen dat deze actueel, veilig en altijd beschikbaar blijft is een andere uitdaging.
Wij nemen deze taken op ons zodat het totaalproduct een sterke propositie is naar iedere opdrachtgever met hoge eisen.

We doen dit op basis van 17 jaar ervaring en ISO gecertificeerde informatiebeveiligings processen. Alle servers worden uitgeschreven in Ansible playbooks met altijd de laatste open standaarden als IPv6, HSTS en HTTP/2. Hierdoor blijf je ahead of the game.

Natuurlijk kun je ons telefonisch bereiken bij vragen. Niet alleen over een managed server maar ook voor gerelateerde onderwerpen als de AVG of deploy automation. Hierdoor beschik je als organisatie de facto over een extra team.

Managed servers worden bij ons altijd opgezet op basis van Linux, daar liggen onze roots. De uiteindelijke toepassing kan uiteenlopen van bijvoorbeeld razendsnelle WordPress hosting of een database cluster.

 • Managed servers
 • Telefonisch bereikbaar
 • ISO 9001, 27001
 • 24/7 Monitoring & opvolging
 • 17 jaar ervaring
 • Heldere SLA
 • Gecertificeerde
  professionals
 • Zowel cloudbased als fysieke hardware
 • Nederlandse datacentra

Custom playbook

De inrichting van een managed server is nooit helemaal standaard. We stemmen dit precies af op de behoefte van onze relatie.

Onze Ops schrijven iedere server configuratie uit in een Ansible playbook. We doen dit altijd op maat. Hierdoor hebben we de vrijheid om per setup te kiezen voor verschillende technieken, bijvoorbeeld met loadbalancing of juist een control panel als DirectAdmin.

Staying ahead

Wij zorgen dat managed servers altijd de laatste open standaarden zoals HTTP/2, HSTS, DNSSEC en IPv6 correct ondersteunen.

Standaarden en implementaties volgen elkaar snel op bij open source server software. Met managed servers van Rootnet is dit ondervangen. Ons team van engineers werkt dagelijks aan de implementatie van deze nieuwe standaarden en adviseren onze relaties hierin proactief.

24/7 ON DUTY

Wij zijn altijd on duty om de beschikbaarheid van de servers en haar applicaties te garanderen.

Onze relaties hoeven zich niet druk te maken over de beschikbaarheid van hun servers. Ook niet bij onverwachte drukte. Ons team staat 24/7 paraat om dit proactief te monitoren en indien nodig in te grijpen.

ISO 9001, 27001, NEN 7510

Managed serverhosting van Rootnet is opgezet volgens ISO standaarden voor informatiebeveiliging.

Opdrachtgevers stellen eisen aan het platform waarop hun informatie zal worden verwerkt. Daarom is goed om te weten dat managed serverhosting is opgezet op basis van ISO 9001, 27001 en NEN 7510. Een solide borging voor de kwaliteit en informatiebeveiliging van deze dienst.

Wil je meer informatie?
Vraag een offerte aan of neem contact op

Contactformulier

Voor vragen over onze managed serverhosting dienst kun je gebruik maken van het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 024 3500112 of per e-mail op sales@rootnet.nl

Fields marked with an * are required