Managed serverhosting

managed serverhosting done right

Het beschikbaar houden van meerdere websites en applicaties op het internet. Dat is wat we voor je doen met onze managed serverhosting service.

Wij beheren honderden server setups, bijvoorbeeld voor webhosting bedrijven en aanbieders van applicaties. Hierbij maken we gebruik van doorontwikkelde server templates. Maar ook van specifieke maatwerk dat we uitschrijven in playbooks.

Proactieve monitoring

Alle diensten die wij uitrollen op managed servers worden continu gemonitord, zowel op beschikbaarheid als belasting.

Hierdoor zien we tijdig trends aankomen waarmee we hinder in de toekomst voorkomen. Zien we toch een dienst niet reageren? Dan zijn we er om in te grijpen! 24 uur per dag met een team van toegewijde sysadmins.

Continuïteit

Vrijwel al onze relaties hechten veel belang aan de beschikbaarheid van hostingdiensten. Niet alleen vandaag, maar ook morgen!

Een goed server ontwerp en onderhoudsplan is hiervoor de basis. Daarmee kunnen we altijd een actuele en veilige omgeving garanderen. Indien gewenst kunnen we automatisch opschalen wanneer dat nodig blijkt.

Om ‘feeling’ te houden met onze klanten zetten wij in op periodiek overleg. Team leden van Rootnet blijven daarmee op de hoogte van de ontwikkelingen bij relaties. Hierop kunnen wij inspelen op serverniveau en maatwerk oplossingen aanbieden.

  • Gericht op meerdere websites en applicaties
  • Telefonische ondersteuning
  • Heldere procedures
  • Afgestemde onderhoudsprogramma
  • Door ontwikkeling van server templates
  • 24/7 ingrijpen indien nodig
Casus 1

De Persgroep

Niels over De Persgroep

De grootste sportredactie van Nederland weet alles over.. Sport! En wij alles over managed hosting. Een leuke combi.

Elke keer als sportnieuws.nl scoort met een nieuwe scoop knallen de bezoekersaantallen door het dak. Om toch live te blijven hebben we dan ook een dikke loadbalanced setup gerealiseerd.

De devs van LinkU hebben de website opgezet op basis van WordPress. Dankzij één op één contact kan er gewerkt worden met rolling releases.

Casus 2

Infolearn

Emil over Infolearn

Iedereen moet zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat vinden wij ook! De Moodle leeromgevingen van Infolearn maakt dit voor organisaties mogelijk.

Naast kennis van onderwijs en applicatie is hiervoor ook server hosting nodig. En daar kunnen wij wel bij helpen.

Alle informatie moet namelijk op een veilige ISO 27001 locatie zijn ondergebracht. Maar het moet natuurlijk ook vlot bereikbaar blijven. Ook als duizenden cursisten tegelijk aan het trainen zijn.

doorontwikkelen

Een team van devops werkt continu aan nieuwe releases van onze servertemplates.

Hierin nemen we nieuwe standaarden als HTTP/2 op, implementeren we caching methodieken en werken we aanvullende security maatregelen uit. Middels rolling releases blijven alle servers in het netwerk bij de tijd.

richtlijnen

Voor onze opdrachtgevers gelden vaak aanvullende eisen voor serverhosting om de veiligheid van data te garanderen.

De meest voorkomende maatregelen hebben we daarom standaard al opgenomen in onze SLA. Bijvoorbeeld het beleid in tijdig patchen van software, veiligstellen van logdata en hardening van servers.

Dataverwerking

Naast eigen eisen aan een hosting omgeving zijn er wellicht ook externe richtlijnen van toepassing, bijvoorbeeld voor het verwerken van persoonsgegevens of patiëntgegevens.

Door dit inzichtelijk te maken kunnen aanvullende technische- en procedurele maatregelen worden ontworpen en toegepast.

Contactformulier

Voor vragen over onze managed serverhosting dienst kun je gebruik maken van het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 024 3500112 of per e-mail op sales@rootnet.nl

Fields marked with an * are required