Managed serverhosting

Vaak verwacht je klant dat jij als web- of applicatiebouwer ook de regie en verantwoordelijkheid over het beheer ervan op je neemt. Bureau’s kunnen deze rol steeds moeilijker op zich nemen door de toegenomen eisen rondom veiligheid, prestatie en stabiliteit. De technische ontwikkelingen gaan ook nog eens razendsnel; knappe jongen die dat allemaal kan bijhouden…

Je staat er gelukkig nooit alleen voor. Een team van engineers kijkt mee naar de bestaande werkwijze en stelt vast waar verbeteringen mogelijk zijn. Het resultaat is een passende serveromgeving waarop meerdere websites optimaal kunnen presteren. Nu en natuurlijk bij groei in de toekomst.

Wij waken 24/7 over de prestaties van de dienstverlening en grijpen in waar nodig. Tijdens kantooruren zijn onze engineers telefonisch bereikbaar voor technische vragen, analyse en systeemwijzigingen. Hierdoor beschik je als organisatie de facto over je eigen IT team.

Wij leggen de lat voor onze managed serverhosting diensten hoog. Niet alleen door de inzet van de laatste techniek, maar ook dankzij organisatorische maatregelen om de kwaliteit en informatiebeveiliging te borgen (ISO 9001, 27001).

 • Managed servers
 • Telefonisch bereikbaar
 • ISO 9001, 27001
 • 24/7 Monitoring & opvolging
 • 16 jaar ervaring
 • Heldere SLA
 • Gecertificeerde
  professionals
 • Zowel cloudbased als fysieke hardware
 • Nederlandse datacentra

Custom playbook

De inrichting van een managed server is nooit helemaal standaard. We stemmen dit precies af op de behoefte van onze relatie.

Onze Ops schrijven iedere server configuratie uit in een Ansible playbook. We doen dit altijd op maat. Hierdoor hebben we de vrijheid om per setup te kiezen voor verschillende technieken, bijvoorbeeld met loadbalancing of juist een control panel als DirectAdmin.

Staying ahead

Wij zorgen dat managed servers altijd de laatste open standaarden zoals HTTP/2, HSTS, DNSSEC en IPv6 correct ondersteunen.

Standaarden en implementaties volgen elkaar snel op bij open source server software. Met managed servers van Rootnet is dit ondervangen. Ons team van engineers werkt dagelijks aan de implementatie van deze nieuwe standaarden en adviseren onze relaties hierin proactief.

24/7 ON DUTY

Wij zijn altijd on duty om de beschikbaarheid van de servers en haar applicaties te garanderen.

Onze relaties hoeven zich niet druk te maken over de beschikbaarheid van hun servers. Ook niet bij onverwachte drukte. Ons team staat 24/7 paraat om dit proactief te monitoren en indien nodig in te grijpen.

ISO 9001, 27001, NEN 7510

Managed serverhosting van Rootnet is opgezet volgens ISO standaarden voor informatiebeveiliging.

Opdrachtgevers stellen eisen aan het platform waarop hun informatie zal worden verwerkt. Daarom is goed om te weten dat managed serverhosting is opgezet op basis van ISO 9001, 27001 en NEN 7510. Een solide borging voor de kwaliteit en informatiebeveiliging van deze dienst.

Wil je meer informatie?
Vraag een offerte aan of neem contact op

Contactformulier

Voor vragen over onze managed serverhosting dienst kun je gebruik maken van het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 024 3500112 of per e-mail op sales@rootnet.nl

Fields marked with an * are required