terug naar blogs

Keep rollin’

Afbeelding voor Keep rollin’
avatar van Colin
auteur
Colin
auteur
avatar van Colin
Colin
7 maart 2022 leestijd 2 minuten

Onze Niels, een van de knappe koppen van het engineering team, heeft één guilty pleasure: bowlen! Okay eigenlijk heeft hij er twee, die ander zijn bananen milkshakes. Anyhoes, hij gooide een balletje op bij de feestcommissie of daar niet een uitje omheen te plannen valt. Vele Flintstone-grappen en rollende tranen van het lachen later bleek Niels bloedserieus. Aan de bak dus.

Het vergde enig overtuigingskracht om alle collega’s zo gek te krijgen bij elkaar te krijgen. Aanvullende voorwaarden als all you can eat en onbeperkt drinken bleek net dat laatste setje dat nodig was om de gelederen te verzamelen op 4 maart bij Olround. Hoewel, allemaal. Enkele wisten de dans te ontspringen.

Tijdens een prima maaltijd konden we lekker sparren over nieuwe vette features in ons dashboard om je vingers bij af te likken. Maar daarna moesten we er toch echt aan geloven. Stiekem hadden we natuurlijk allemaal wel hoge verwachtingen van de skills van Niels. Maar de kegels vielen eerder om van het lachen dan dat ze daadwerkelijk in aanraking kwamen met een bal. Als een echte team lead betaamt wist hij zich goed te omringen met dezelfde (bowling) kwaliteiten. Het viel dus niet meteen op, tot je op het scherm van de collega’s daarnaast keek. Daar leek het wel onweer met de ene strike na de ander!

Speciale zorg ging die avond uit naar het zonnetje van ons support team, Marlou, die de bal (meestal) vooruit wierp als een discus. Maar met de zorgvuldige coaching van Vera en yours truly wisten we de fysieke schade te beperken.

Binnenkort gaat er weer een interne poll rond voor de volgende activiteit. Wil jij daar bij zijn? Misschien is dan de vacature voor Linux support engineer wel wat voor jou!