terug naar blogs

Hot in Here

Afbeelding voor Hot in Here
avatar van Colin
auteur
Colin
auteur
avatar van Colin
Colin
Hot in Herre
19 mei 2022 leestijd 2 minuten

Woensdag 18 mei, toen de mussen van het dak vielen, stookte het team van Rootnet het vuurtje op. Die dag kregen we een cursus low & slow barbecueën. En niet van de minste, namelijk van de vrienden van Black & Blue. BBQ veteranen in hart en nieren. Die houtskool als ontbijt eten en wiens voorvaderen caveman steak bereidden toen mammoet en sabeltandtijger nog op het menu stonden.
We doen nou eenmaal wat we doen graag meteen goed. Na aftrap met een excellent broodje pulled pork gingen de handen uit de mouwen. Ballen draaien en kip rubben! Dit is het eerste uitje voor onze nieuwe frontend developer Jasper (Hi!), dus we konden meteen zien wat voor vlees we in de kuip hadden.

Je steakt er wat van op
Het team van Rootnet kent, als het op eten aankomt, ware connaisseurs. Na de rubmassage werden de kippenpoten ontspannen op een bedje van hooi ten ruste gelegd om vervolgens een uurtje of wat uit te roken in een Dutch Oven. Tijd voor (het neusje van..) de zalm! Met mosterd en bruine suiker. Onze helden schort het aan niets en we leren nou eenmaal snel. Met inmiddels de overtuigingskracht van ware chefs werd de Bavette rollade stevig ingebonden, in tegenstelling tot menig broekriem daar de eerste gerechten al uit hun ei komen.
Zelfs meloenen konden niet ontsnappen aan de warmte en rooksmaak van houtskool. We hebben wat vreemde maar smakelijke combinaties bijgeleerd.

S‘mores (in the skillet)
Zeker een aanrader als afsluiter. “En er zit chocola in!!1!”, aldus de dames onder ons. Met nog wat cola en biertjes borrelden we nog lang na onder het genot van mooie successen. Zoals het werken met DDD, Ruby die naar de laatste versie is getrokken en het eerste issue van onze backend development stagiair Jurgen die in review is gegaan. Nee, over voetbal zal het niet snel gaan in dit gezelschap. En dat is prima zo!

Inmiddels is Marlou druk bezig met de voorbereidingen van onze workation in Griekenland. Maar voor die tijd hebben we vast wel weer een tof uitje. Keep you posted!