Rootnet <3 CoderDojo!

Jong geleerd is oud gedaan. Een waarheid als een koe, ook binnen de ICT. Wij namen zelf de proef op de som en stelden elkaar de volgende vraag: hoe oud was je toen je je eerste regel code schreef?

20161911_groepsfoto

Vincent spande de kroon met 8 jaar jong, maar met een gemiddelde leeftijd van 12,4 waren we er allemaal al best vroeg bij.

Bij Rootnet weten we hoe belangrijk het is om al op jonge leeftijd in contact te komen met techniek. Daarom vinden wij het supertof om CoderDojo Nederland te ondersteunen door het beschikbaar stellen van onze serverruimte om alle lokale websites onder te brengen.

Wij waren zelf onlangs op bezoek bij CoderDojo Nijmegen en stonden versteld hoe snel jonge kinderen zich een nieuwe taal spelenderwijs meester maken. Het is ontzettend leuk om te bedenken dat deze kids over een paar jaar misschien wel aan de wieg staan van de volgende digitale doorbraak.

Met meer dan 40 dojo’s in Nederland is de kans is heel groot dat er ook bij jou in de buurt eentje zit. Ga er eens een kijkje nemen, stuur je zoon of dochter er naartoe en steun dit mooie initiatief. De jeugd heeft de toekomst!

CoderDojo2

Meer weten?

Wil je eens een Dojo bezoeken of wil je er misschien zelf eentje opzetten? Neem dan contact op met CoderDojo Nederland via deze link!