Developers op reis

Wij zijn nerds. Plain and simple”. Dat geldt ook voor onze developers, en daarom worden ze minstens een keer per jaar op pad gestuurd om met andere PHP-nerds te praten. Dat kan lekker dicht bij huis zoals met de Dutch PHP Conference in 2018, óf je zoekt het iets verder van huis: PHP Barcelona. Vamos!

Lees meer


Ansible Operator Workshop

Zaterdag 8 juni opende we onze deuren voor een meetup over Ansible Operators. Michael Hrivnak van Red Hat gaf de aanwezige een 6 uur durende onhands workshop over Kubernetes, OpenShift en natuurlijk het thema zelf, Ansible Operator.

Lees meer


ISO- en NEN normeringen

Rootnet heeft onlangs drie trajecten voor ISO en NEN-normeringen succesvol doorlopen. In dit artikel deelt Colin zijn ervaringen en tips over het (soms behoorlijk pittige) proces.

Lees meer


Het wat, hoe en waarom van Ansible

Een belangrijk onderdeel van ons werk is het opzetten en uitrollen van serveromgevingen. Vroeger ging dat handmatig, maar door toenemende complexiteit van systemen (multi-server setups bijvoorbeeld) is ook de benodigde inspanning en foutgevoeligheid toegenomen. Gelukkig is er Ansible, dat helpt op een overzichtelijke en gestructureerde manier te werken. Onze engineer Marty vertelt ons over het wat, hoe en waarom van deze tool.

Lees meer


Rootnet <3 CoderDojo!

Jong geleerd is oud gedaan. Een waarheid als een koe, ook binnen de ICT. Wij namen zelf de proef op de som en stelden elkaar de volgende vraag: hoe oud was je toen je je eerste regel code schreef?

Lees meer


Scrummen voor dummies

Frank en Tuna (Martijn) vormen samen met Danny het development team dat samen het CRM systeem beheert en ontwikkelt. Een voor Rootnet essentieel systeem; het reguleert namelijk de afhandeling van de tickets voor de helpdesk, het beheer van alle relaties en de domeinnaamregistraties. Onlangs hebben ze met zijn drieën een tweedaagse cursus scrum gevolgd en de methodiek geïmplementeerd.

Lees meer


Mooie code

Not all code is created equal. En hier bij Rootnet hebben we daar een duidelijke mening over. Maar hoe ziet mooie code er dan uit?

Lees meer


It’s a small world after all…

Wat doen fysieke afstanden er nog toe in het digitale tijdperk? Wij vonden het tijd om dit eens in de parktijk te testen. Rootnet-style.

Lees meer